Salvem la Platja de Pals denúncia l'atorgament de la llicència d'obres en una duna

Pals

Data: 14/04/2023

Nerea Cabello
ACN

Salvem la Platja de Pals denúncia l'atorgament de la llicència d'obres en una duna continental, que forma part de l'Hàbitat d'interès Comunitari Prioritari on està previst construir-hi un edifici plurifamiliar. De fet, el promotor ja ha iniciat les obres. Des de l'Ajuntament asseguren que es tracta d'una activitat reglada i que compleix totes les normes.


La plataforma ecologista Salvem la Platja de Pals denuncia que l'Ajuntament hagi atorgat la llicència d'obres per a la construcció d'habitatges en una duna gegant única situada en una pineda entre el camí de la Torre Mora i la carretera GIV-6502.

Concretament, està previst la construcció d'un edifici plurifamiliar amb 18 pisos. De fet, les obres ja han començat. D'altra banda, al costat es podria construir un segon edifici amb més habitatges.

El pla urbanístic antic aprovat l'any 1986 permet construir sobre espais naturals d'interès com aquest i des de l'entitat creuen que s'està endarrerint la redacció del nou POUM perquè, diuen que el planejament no passaria per una avaluació ambiental. Per això demanen que s'aturin les obres fins que no s'aprovi el nou POUM.

Tot i això, des de l'Ajuntament, l'alcalde de Pals, Carles Pi, defensa que l'atorgament de la llicència urbanística és reglada i en cap cas s'està endarrerint la tramitació del POUM. A més, assegura que aquesta duna no està inclosa en cap espai natural protegit.

D'altra banda, en aquesta duna fa uns quatre anys s'hi va construir una bassa de laminació per recollir les aigües pluvials, cosa que segons Salvem la Platja de Pals també ha fet malbé part de la duna.

Paral·lelament, davant d'aquesta parcel·la si troba un edifici abandonat i els ecologistes creuen que l'ajuntament hauria d'haver demanat al propietari que enderroques o acabés aquest edifici. Una finca que els de l'entitat pensen que és del mateix propietari que els terrenys on s'hi volen construir aquests habitatges de segona residència, però que el consistori desmenteix.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia