Nou espai de benvinguda amb aparcament dissuassori a l'Estartit

L'Estartit ha obert un espai d'aparcament a l'entrada del nucli. La voluntat és destensar el centre de vehicles i fomentar la mobilitat a peu, en bicicleta o transport públic. 

Gairebé un centenar de places i plafons informatius conformen el nou espai de benvinguda i aparcament habilitat a l'Estartit. Un espai que té com a objectiu esdevenir lloc de trobada en la mobilitat compartida, reduir el trànsit al centre de l'Estartit i ser un punt d'acollida de les persones que visiten el nucli.

L'aparcament habilitat ocupa gairebé un solar de 6.000 metres quadrats. El nombre exacte de places per als cotxes és de 95, 4 per autocars i 4 més per a persones amb mobilitat reduïda. A més, té un punt d'estada amb lavabo públic,  una zona de descans, espai per aparcar bicicletes i zona de càrrega i descàrrega

Com a restriccions de l'espai, no es permet l'entrada ni estacionament de camions i l'accés a les autocaravanes està restringit en horari diürn, per tant, no hi poden fer nit. 

Més enllà de la funció d'aparcament, l'espai vol ser una entrada a l'Estartit amb diversos panells informatius del poble, el seu entorn i el parc natural que es complementaran amb dos cartells més a l'entrada i sortida de l'aparcament, on s'informarà dels serveis i del funcionament d'aquest espai de benvinguda amb aparcament dissuasiu.

Després d'aquesta actuació que ha implicat un cost de 157.000 euros, l'espai ja ha funcionat aquest estiu, però es preveu que guanyi rellevància en un futur i continuar afegint alguns serveis més com carregadors de bicicletes i cotxes elèctrics

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia