Els actes vandàlics podran ser sancionats amb serveis a la comunitat

Els actes vandàlics podrien ser compensats amb treballs a la comunitat. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols treballa amb la possibilitat de redactar un reglament que empari aquesta vessant que ja consta en l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana.

La pròpia ordenança ja contempla que algunes de les sancions que vulneeren la convivència poden ser pagades amb treballs a la comunitat. En comptes de fer front a una multa econòmica les persones que han comès alguna negligència en l'ús del mobiliari urbà o que han tingut actituds agressives o vandàliques poden compensar el mal comès amb serveis a la població. El fet de desenvolupar aquest reglament ve generat pel fet que en moltes ocasions són menors els que cometen aquestes infraccions i que els que acaben fent front a la sanció acaben sent els pares o tutors, sense que la responsabilitat dels actes incívics recaigui sobre ells mateixos. 

Amb aquest reglament que a hores d'ara ja s'està treballant, es determinarà els treballs que realitzaran per compensar el mal comès i la seva durada. Així mateix l'ordenança també contemplerà poder establir vincles entre les entitats municipals i aquells ciutadans disposats a ajudar.

Aquests canvis en la ordenança de Convivència Ciutadana es podrien aprovar en el ple del mes de març

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia