Les platges de l'Estartit podran acollir tots els banyistes d'una temporada habitual

INTERVÉ: Marc Calvet, regidor de Gestió Costanera i Platges

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual i complir, a la vegada, amb els requeriments de seguretat per la Covid-19. Per adaptar-se a les mesures de distanciament que fixaran les autoritats sanitàries, únicament caldrà reubicar els usuaris, però tothom, fins i tot en cas de màxima ocupació de la destinació, tindrà possibilitats de gaudir del bany al municipi. 

L'àrea municipal de Gestió Costanera i Platges ha realitzat un estudi valoratiu per avaluar les mesures que caldrà adoptar un cop arrenqui la temporada de bany. L'estudi s'ha fet tenint en compte la capacitat de càrrega de la Platja Gran, la Pletera i Mas Pinell, les de més extensió del municipi. Cada banyista disposaria de 5,27 metres quadrats, per sobre del límit de distanciament en què treballa l'Estat. Els càlculs s'han fet tenint en compte que les platges del municipi acullen, en temporada alta, una mitjana de 40.000 usuaris diaris.

Coneguts els resultats de l'estudi, l'Ajuntament prepara un dispositiu per tal que tothom pugui gaudir de les platges amb el mínim de restriccions i el màxim de mesures de seguretat. Per fer-ho possible, es reforçarà la plantilla eventual d'agents cívics i informadors. Aquests seran els encarregats d'anar avaluant l'afluència de banyistes a cada sector i donar informació per fer complir els requeriments sanitaris.

Pel que fa al dispositiu de vigilància i salvament, inicialment entrarà en servei el 13 de juny. en funció de com evolucioni la temporada es prioritzaran les tasques de salvament marítim o vigilància terrestre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia