Palamós crea un MasterPeix per formar als pescadors com a prescriptors del peix i la cuina

Palamós

Data: 20/09/2018

INTERVÉ: Marc Ferriol, coordinador del curs / Miquel Ferrés, pescador / Lluís Puig, alcalde de Palamós

Després d'una jornada laboral a mar toca agafar la carpeta, l'estoig i el davantal per enriquir coneixements sobre les espècies pesqueres locals. Això és el que fan una quinzena de pescadors de Palamós que han exhaurit totes les places de la primera edició de les jornades MasterPeix. Es tracta d'un curs de 40 hores lectives que es fa cada dia de dilluns a dissabte a l'Espai del Peix de Palamós perquè els pescadors del municipi esdevinguin prescriptors de les espècies pesqueres locals i també ho siguin de la cuina tradicional marinera de la vila.

Aquesta iniciativa, innovadora i sense precedents al litoral català, vol contribuir a diversificar l’activitat de la pesca, impulsant l’emprenedoria en aquest sector, dotant els pescadors locals de coneixements i habilitats perquè puguin esdevenir veritables assessors del peix o guies-intèrprets en aquest àmbit.  

La proposta s'inclou dins el pla estratègic Palamós Peix que impulsa l'Ajuntament de Palamós amb el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors.

En aquets projecte que es va presentar el passat mes de juliol també hi participen altres sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia