Platja d'Aro augmenta la tarifa d'estiu de l'aparcament de la Plaça d'Europa

Platja d'Aro enllesteix les obres de remodelació de l'aparcament de la plaça d'Europa. Els treballs han durat un any i han tingut un cost de gairebé 2 milions d'euros. Aquesta inversió l'ha assumida la concessionària Saba. L'acció s'emmarca dins del projecte de millora de l'entorn a l'aparcament que ja està executant el consistori. Amb aquesta remodelació augmenta la tarifa d'estiu, 21 cèntims l'hora.

Les obres de millora de l'equipament de l'aparcament de la Plaça Europa ja han acabat. L'empresa Saba, concessionària de l'aparcament de Platja d'Aro hi ha invertit gairebé 2 milions d'euros. Durant un any s'ha treballat en diverses actuacions i per fases per implementar innovacions tecnològiques i sostenibles a banda de la remodelació general de l'espai. Unes actuacions, per convertir-lo referent a la Costa Brava i a les comarques gironines.

L'acord entre el consistori i l'empresa suposa una ampliació de la concessió en 15 anys, des del 2031 al 2046 i inclou un increment de 21 cèntims/hora per a la tarifa d'estiu però amb els avantatges vigents per a residents i visitants ocasionals. L'aparcament compta amb 1.050 places, 750 en superfície i 300 en soterrani. Entre les actuacions de millora destaca les 10 places per a la càrrega de vehicles elèctrics i plaques fotovoltaiques i la priorització de places per a persones amb mobilitat reduïda. També s'ha creat un aparcament per a 20 bicicletes. D'altra banda, remarquen la redefinició dels accessos i sortides per a un major flux en temprada alta, un nou sistema de control amb reconeixement de matrícules dels vehicles, reforç de la senyalització i millora de la il·luminació amb tecnòloga LED, reparació i pavimentació en tot l'aparcament, reposició de les jardineries i un nou col·lector d'aigües pluvials.
 

"Això és un projecte que porta el cartell de transformació. És un aparcament que compta amb transformació verda, amb serveis ecològics i transformació social perquè a banda de facilitar a persones que volen aparcar també incrementem substancialment l'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i facilitem molt el tema de l'accessibilitat. " - Montserrat Rovira, tinent d'alcalde i regidora Territorial i Urbanisme

Aquesta acció s'emmarca dins del projecte de millora de l'entorn de l'aparcament com preveu el Pla de Comerç. De fet, ja s'està executant les obres de reforma de l'Avinguda Doctor Fleming per donar prioritat als vianants o fer-hi estades a les terrasses dels establiments de restauració.

L'objectiu és connectar de manera natural l'aparcament amb la zona comercial del nucli urbà, que comença a les galeries. La primera fase de les obres de transformació de l'Avinguda Doctor Fleming acabaran aquest juny i a l'octubre començarà la segona fase. Aquestes actuacions públiques tenen un cost d'uns 2,4 milions d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia