Palafrugell rep 2 milions d’euros dels fons Next Generation destinats al turisme

Palafrugell

Data: 15/05/2023

La transició sostenible, la transició digital, la millora de la competitivitat  i l'eficiència energètica, són els principals eixos en els quals Palafrugell invertirà els 2 milions d'euros dels fons Next Generation amb l'objectiu de millorar el seu model turístic.

Els fons europeus Next Generation atorguen 2 milions d'euros a l'Ajuntament de Palafrugell que serviran com a palanca per a la millora del model turístic del municipi. Es tracta d'una quantitat que s'incorpora a la resta de subvencions dels fons que ja ha rebut Palafrugell anteriorment per altres temàtiques.

Així, en aquest cas, les entitats vinculades amb el sector del turisme, l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i la resta d'àrees de l'Ajuntament, han estructurat la inversió del projecte en 4 eixos, que serviran per dur a terme els diversos objectius que es proposa la localitat, per a la millora del seu model turístic. I el primer eix té a veure amb la sostenibilitat.

El segon eix se centra en la transició digital, a través de la implementació i creació  d'una estratègia de promoció turística en línia, la digitalització de la informació sobre els recursos turístics de Palafrugell i la millora de l'accessibilitat a la web, entre d'altres.

El tercer eix tracta de la millora de la competitivitat del sector turístic públic i privat, propiciant les palanques de canvi, com la creació d'una oficina tècnica per a la coordinació i gestió del projecte que permeti oferir un assessorament especialitzat per a l'execució d'aquest.

Així, aquest 2023, en el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística, amb una gestió de prop de 54 milions d'euros dels fons, el Govern català ha prioritzat els projectes en destinacions de sol i platja molt internacionalitzades, sol i platja residencial i destinacions rurals costaneres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia