Poma de Girona preveu recollir 77.500 tones en una temporada sense massa sobresalts

Baix Empordà

Data: 20/08/2018

Intervé: Joan Bonany, Director Gerent IRTA - Mas Badia - VÍDEO EN PROCÉS

Poma de Girona
preveu recollir 77.500 tones en una collita que baixarà lleugerament respecte l'any passat, un 2%. Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida han destacat l'abscència de sobresalts climàtics i una tendència al canvi de varietats com elements més destacats.

La IGP ha fet l'acte de la collida de la primera poma l'IRTA Mas Badia de Canet de la Tallada on s'han presentat les dades més destacades de la collita. A nivell de varietats es manté la tendència d'anys anteriors, de reconversió de la varietat.  Augments de la Gala, la Fuji i la Crisping i disminució de la Golden, la Vermella i la Granny.

Sense pedregades

Pel que fa a la meteorologia la collita d'enguany s'ha beneficiat de l'abscència de pedregades destacades, d'un hivern fred i de l'abscència de malalties. Les fredorades de març i abril han retrassat un xic la floració i la collita i l'onada de calor d'aquest mes d'agost ha fet madurar més ràpid la fruita. El que ha obligat a avançar la collita per treure el producte en un estat òptim.

Els productors també han volgut destacar l'esforç per adaptar-se a les condicions climàtiques i ser cada cop més sostenibles a nivell de gestió de l'aigua.

Canvis geopolítics

A nivell de producció, la IGP ha reiterat que Girona és una de les regions més sostenibles pel que fa a la productivitat i que les condicions climàtiques adverses que ha afrontat el Nord d'Europa, la caiguada de la producció xinesa i el proteccionisme dels Estats Units de Donald Trump, obren finestres d'oportunitat per Poma de Girona.

L'acte d'aquest dilluns ha comptat amb la presència del xef Pep Nogué, que ha fet un al·legat en defensa de l'orgull de marca de Poma de Girona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia