Roger Torrent, protagonista de la primera Tribuna d'enguany de la Fundació Jordi Comas

INTERVÉ: Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent i Ramió, ha estat protagonista de la primera Tribuna de la Fundació Jordi Comas d'aquest any amb una intervenció en la qual ha parlat de la importància del turisme i de com reflecteix la realitat del país.

En la seva intervenció Roger Torrent ha explicat quines coses connecten el món del turisme, les seves potencialitats, els seus reptes i quines són les esperances i perspectives respecte a aquest.

Defineix el turisme com a expressió de la realitat social del país avui dia i com un motor socioeconòmic i destaca que actualment a Catalunya el sector turístic representa de forma directa el 12% del PIB, i gairebé un 19% de contractacions professionals, a més de generar molta ocupació. L'any 2018 el turisme a Catalunya va créixer un 0,5%, i la despesa dels turistes va incrementar un 5,9%. Les previsions de l'Organització Mundial de Turisme diuen que de la mateixa manera que en els últims deu anys s'ha passat de 13 milions de visitants a 19, es preveu que d'ara al 20130 es passi de 19 a 28 milions, xifres que Torrent defineix que conviden a l'optimisme.

La Tribuna, on hi conviden sempre líders de pensament econòmic o empresarial i professionals de diferents àmbits, se celebrava aquest divendres a l'Hotel Costa Brava amb un centenar de participants, entre ells membres de la Fundació i alcaldes i regidors de la comarca del Baix Empordà.

A banda de les diverses tribunes que es realitzen al llarg de l'any, la Fundació organitza moltes altres activitats sempre amb els objectius d'honorar el llegat de Jordi Comas Matamala i de contribuir al desenvolupament econòmic i social del turisme. D'aquestes activitats en destaquen el Memorial, les Jornades o els Premis T.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia