Sant Feliu tindrà uns 27 apartaments de cohabitatge cooperatiu per sèniors

Intervenen: Josep Maria Ricart, membre del Consell Rector de Sostre Cívic / Pilar Puig, Walden XXI 

El projecte Walden XXI preveu la creació d'unes vint-i-set unitats de convivència adaptades per gent gran de 40 metres quadrats i uns 800 metres de zones comunitàries amb una gran cuina, menjador, espais polivalents, una biblioteca i possibles espais oberts a la ciutadana com un centre de dia. 

Aquesta iniciativa emparada per la cooperativa Sostre Cívic, preveu la rehabilitació total de l'antic Hotel Jecsalis per oferir lloguers vitalicis als socis. L'objectiu és esdevenir una alternativa autogestionada a les residències d'avis i evitar que es faci negoci amb la vellesa. 

La iniciativa va començar a rodar fa dos anys i actualment estan a punt d'obtenir el permís del departament d'Urbanisme de la Generalitat per poder continuar amb el projecte. 

Walden XXI compta ja amb trenta-quatre socis i queden encara alguns apartaments per omplir a més de la possibilitat d'inscriure's en una llista d'espera. Pels socis, el cohabitatge sènior és sinònim de llibertat. 

La promoció es construirà amb criteris d'economia social, solidària i de sostenibilitat. Es tracta d'un projecte pioner que vol servir de guia per altres iniciatives arreu del territori i donar de retruc una segona vida al patrimoni en desús. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia