Obert el remodelat passeig de Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols

Palamós

Data: 15/02/2019

Intervé: Carles Motas, alcalde 

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols ja mira cap al mar sense obstacles un cop enllestit el projecte de remodelació del passeig de Rius i Calvet. Des d'aquest divendres, la zona ja és visitable i totalment accessible, i tant les noves graderies de la platja, com el mirador que ha esdevingut l'espigó, s'han convertit en un gran atractiu de curiosos àvids d'estrenar l'espai. 

Ha estat una obra que s'ha allargat durant un any i ha tingut un cost de tres milions d'euros per transformar 7.000 metres quadrats. S'hi han executat actuacions en tres eixos: reordenar la superfície de l'anterior vial per formar un passeig pavimentat amb pedra natural, modificar el calaix de la riera en al seva sortida al mar ampliant la seva capacitat i renovar els serveis de la zona. 

El govern ganxó treu pit de l'acabament d'un dels grans projectes estratègics de ciutat que pretenia aportar una solució urbanística que acostés la ciutat al mar dignificant una zona degradada per moltes dècades sense inversió. Amb aquesta obra, Sant Feliu aspira a ser un municipi capdavanter a la Costa Brava. 

L'alcalde Carles Motas ha dit que el seu ha estat un equip de govern a qui no han espantat els reptes de plantejar projectes de ciutat transformadors. Ha afegit que la complexitat de Rius i Calvet els ha fet treballar-hi durant tres anys en complicitat amb totes les administracions implicades i afrontant diversos entrebancs. 

Queden encara pendents petits detalls de l'obra com acabar els lavabos adaptats, col·locar bancs de fusta, restaurar alguns elements patrimonials o substituir l'enjardinat temporal actual a partir de la primavera. 

El nou espai tindrà la seva inauguració oficial el diumenge 24 de febrer durant l'espectacle del domador de cavalls Santi Serra a la platja emmarcat en la festa de Sant Antoni Abad. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia