Un procés participatiu escollirà un nom de dona per la biblioteca de La Bisbal

L'ajuntament de La Bisbal d'Empordà vol batejar la nova biblioteca amb el nom d'una dona rellevant. Per aquest motiu, es portarà a terme un procés participatiu on la ciutadania podrà proposar les seves candidatures amb una justificació que avali la proposta i sempre partint de la premissa que siguin noms de dones vinculades amb la cultura, la literatura o l'educació.

Aquesta fase s'allargarà durant tot el mes de setembre i un cop rebudes totes les propostes, s'escollirà les que passaran a ser motiu de votació. Serà el dimarts 9 d'octubre quan es convocarà un acte públic per presentar les candidatures davant la ciutadania i posteriorment, s'obrirà un periode de votació en línia i presencialment a l'ajuntament entre els dies 22 d'octubre i 2 de novembre.  

La consulta popular oberta a tota la ciutadania es farà a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti contractada per l’Ajuntament. Es tracta d'una eina que busca prendre decisions consensuades consultant totes les bisbalenques i bisbalencs i ja s’ha estrenat recentment. 

Qui coordinarà tot el procés de tria de nom de la biblioteca serà la comissió bisbalenca de nomenclàtor, un grup format per ciutadans i representats de grups polítics que vetlla per la paritat a través del projecte Noms de Dones als carrers de la Bisbal, impulsat pel Grup de Dones de La Bisbal. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia