El Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario reobre les seves portes

Palafrugell

Data: 30/06/2020

Després de deu setmanes de tancament dels espais del Museu del Suro i amb la finalització de l’estat d’alarma, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario torna a obrir les seves portes. L’obertura es fa amb control de l’aforament al 50%, i amb les mesures de seguretat recomanades, de forma que es pugui proporcionar una visita segura i saludable. Aquest espai estarà obert fins al 13 de setembre.

Ubicat al centre de la població de Palafrugell, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario és únic a Catalunya, una construcció excepcional dins el món surer, singularitat remarcada pel fet de ser Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2000.

La necessitat de dipòsits per garantir la pressió de l’aigua en les fàbriques de suro en una època que no hi havia aigua corrent, va fer proliferar aquesta mena de construccions. Però en tot el sector surer català no n’hi ha cap més que, més enllà de la funcionalitat, cuidés els detalls d’imatge. Destaca la seva part decorativa basada principalment en treball de forja, des de la barana de l’escala, que dóna accés fins a la part superior del dipòsit i que puja en espiral al voltant del cos central, fins al coronament superior.

Des de dalt de la Torre-Dipòsit es pot gaudir de vistes de l’Empordanet i fins i tot en dies clars es pot arribar a veure el coll del Pertús.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Economia