Palamós inicia la temporada de creuers a la Costa Brava

Palamós inicia la temporada de creuers a la Costa Brava
Palamós

Data: 01/04/2024

Palamós ha iniciat la temporada de creuers a la Costa Brava amb l'arribada del vaixell Viking Saturn. El port de Palamós preveu per aquesta temporada 52 escales de creuer i uns 51.500 passatgers.

El Viking Saturn ha estrenat aquest dilluns la temporada de creuers 2024 a la Costa Brava a la vegada que ha fet la seva escala inaugural al port de Palamós. El vaixell ha arribat a les nou del matí del port francès de Marsella amb 900 passatgers a bord, la majoria nord-americans, seguits de canadencs i australians. A més de fer visita a Palamós, els turistes han volgut conèixer les poblacions medievals de Pals i Peratallada, Figueres, Empúries, Tossa de Mar, així com fer rutes de vins D.O. Empordà a cellers de la zona.

La temporada de creuers al port de Palamós tindrà una durarà de vuit mesos. Aquest any es preveu l'arribada d'uns 51.500 passatgers i 52 escales de creuer amb un 6% més d'escales i un 1% menys de passatgers, respecte a l'any passat. El 57% dels creuers arribaran en temporada baixa i el 43% restant en temporada alta. Aquest any hi haurà quatre escales inaugurals.

A Roses el primer creuer arribarà el dia 1 de maig. En aquest cas, es preveuen 9 escales i 1.500 passatgers.

L'impacte econòmic estimat de l'activitat de creuers al territori es preveu en 5,1 milions d'euros, segons un estudi de l'Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros. A més, s'han afegit 6 euros per passatger, per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia