La Generalitat destina 1 M€ a dotar el sector pesquer d'equips de protecció individuals

La Generalitat destina 1 M€ a dotar el sector pesquer d'equips de protecció individuals
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Pesca, ha convocat uns ajuts extraordinaris davant l’actual situació excepcional del brot de coronavirus per subvencionar les actuacions realitzades des de l’1 de febrer de 2020, destinades a incrementar les mesures de protecció i seguretat del sector pesquer.

Aquests ajuts, cofinançats en un 75% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), volen facilitar a aquests operadors la compra d’equips i materials de protecció i desinfecció individuals i inversions als centres de treball que garanteixin un adequat distanciament de les persones treballadores a fi de contribuir a l’exercici d’aquestes activitats econòmiques en condicions de seguretat i reduir les possibilitats de contagi i propagació de la COVID19.

Se subvencionen les operacions següents amb un màxim de 50.000 € per persona beneficiària:

- Inversions en matèria de salut: adquisició d’equipaments individuals de protecció i desinfecció per als/a les pescadors/es.
- Inversions a la llotja i al port per incrementar les mesures de distanciament social i/o adquisició d’equipaments individuals de protecció i desinfecció per a les persones que treballen al sector pesquer, les llotges i les confraries de pescadors.
- Inversions als centres productius d’aqüicultura per incrementar les mesures de distanciament social i/o adquisició d’equipaments individuals de protecció i desinfecció per a les persones treballadores del sector aqüícola.
- Adquisició d’equipaments individuals de protecció i desinfecció per a les persones treballadores del sector de la comercialització dels productes de la pesca i l’aqüicultura.
- Inversions a les indústries de transformació dels productes de la pesca i l’aqüicultura per incrementar les mesures de distanciament social i/o adquisició d’equipaments individuals de protecció i desinfecció per a les persones treballadores del sector de la transformació dels productes de la pesca i l’aqüicultura.

Cal recordar que, amb l’objectiu de garantir l’abastiment alimentari, els sectors pesquer, aqüícola i de la comercialització i transformació dels productes pesquers han estat declarats serveis essencials pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària a causa de la COVID19

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia