El petit comerç es comença a reactivar

Palafrugell

Data: 10/05/2020

INTERVENEN: Albert Gómez, Susanna Casademont, Albert Parals i Miriam Calzadilla, comerciants de Palafrugell

Després de dos mesos de confinament i de locals tancats, el petit comerç comença a treure el cap. Aquest cap de setmana ha estat el primer en què moltes botigues han aixecat la persiana, tot i fer-ho en condicions especials adaptades a la situació. Cita prèvia, desinfecció abans d'accedir al local, ús de guants i mascaretes, distància de seguretat i fins i tot màquines d'ozó. Unes condicions no habituals però que els permeten generar un mínim d’ingressos.

La desescalada del petit comerç s'ha iniciat a mig gas. Reprendre l'activitat després de dos mesos d'aturada i amb una clientela limitada per les restriccions de l'estat d'alarma fa que hi hagi una gran incertesa. Tot i que el bon funcionament de la cita prèvia està aconseguint que l'angoixa es comenci a transformar en optimisme en el petit comerç, el sector assegura que a la llarga no és rendible.

Els clients han repòs de manera sorprenentment positiva, fet que dóna esperances i força als empresaris per seguir endavant malgrat la complicada situació econòmica en què es troben.

Per altra banda, molts comerços segueixen fent entregues a casa, com és el cas dels que formen part de l'Associació Oohxigen de Palafrugell, que reparteixen els dimarts i els dijous de 15 a 19 h.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia