La mobilitat és un dels elements més destacats del procés participatiu del port

Palamós

Data: 07/11/2018

Intervé: Xavier Frigola, tècnic procés participatiu

La mobilitat, l'aparcament i què fer amb els  edificis de la plaça de la Catifa han estat algunes de les preocupacions principals del procés participatiu del Pla Especial del Port de Palamós

Aquest dimarts al vespre es va fer una jornada de valoració i retorn d'aquest procés participatiu a l'Espai del Peix i ara s'inicia un procés per, a partir de les propostes que n'han sorgit, elaborar els documents d'aquest pla.

Enquestes i tallers

El procés participatiu ha comptat amb 10.000 fullets informatius i ha rebut idees a través de dues vies. La resposta a 290 enquestes amb diferents opcions i les propostes, més obertes, sorgides de tres tallers participatius.

La mobilitat ha estat una constant tant en les enquestes com en els tallers participatius i de fet només un 25% dels enquestats considera suficient les places que hi ha. En aquest sentit hi ha propostes com fer aparcaments dissuassoris a les afores, soterrar l'aparcament de la Planassa i fer-hi una plaça o mantenir i millorar l'aparcament del Far. També construir un carril bici a tota la franja litoral i limitar o convertir en zona de vianants parts dels vials portuaris.

Sobre els edificis portuaris s'ha vist la necessitat de modernitzar i millorar les infraestructures portuàries i s'ha fet especial menció als edificis de la plaça de la catifa.

Sobre les activitats portuàries en el procés participatiu han sorgit idees com fer una Escola Municipal d'Esports Nàutics.

Un document marc

Des de Ports de la Generalitat van justificar la necessitat d'un Pla Especial per tenir un document marc que visualitzi la infraestructura a llarg termini i que serveixi de guia per gestionar les diferents concessions que alberga.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia