La reforma del passeig del Mar començarà aquesta tardor

Palamós

Data: 17/04/2024

La reforma del passeig del Mar començarà aquesta tardor. El pressupost total serà de 8 milions d'euros i es calcula que el segon semestre del 2026 acabin les actuacions de les dues fases previstes. Aquest matí s'ha fet la presentació dels continguts de projecte després que ahir s'aprovés al ple municipal.

L'Ajuntament de Palamós ha donat el tret de sortida a l'inici del projecte de reforma del passeig del Mar després que aquest dimarts al vespre s'hagi aprovat inicialment en el ple municipal. Les obres de millora d'aquest equipament se centrarà en el tram del passeig compres entre els carrers d'Aragó i del Carmel. Les actuacions s'han dividit en dues fases, la primera amb un pressupost que supera els 6 milions d'euros, la meitat finançats per fons europeus Nex Generation, començaran aquesta tardor.

En concret, es proposa una nova plaça oberta al mar, en l'àmbit del passeig del Mar entre carrer Aragó i carrer Provença. En l'àmbit del passeig entre el carrer Provença i el carrer Enric Vincke es mantindrà la tipologia de passeig tradicional, però es modificarà la disposició dels seus elements, s'eixamplarà la vorera dels edificis, i es farà un aparcament en bateria davant d'aquesta vorera i s'implementarà un carril bici separat del vial, entre altres. En l'àmbit del passeig entre el carrer Enric Vincke i el carrer Carmel es mantindrà l'estructura actual i s'implementarà un carril bici i es modificarà el vial de vehicles.

El projecte preveu 16 places de càrrega per a cotxes elèctrics i 10 places de càrrega per a bicicletes elèctriques. També està previst renovar l'enllumenat més eficient. D'altra banda, un dels altres elements que tindran en compte és la gestió de l'aigua.

En la segona fase la voluntat és integrar el passeig amb la platja Gran amb la construcció d'unes passeres i vegetació. En aquest cas s'haurà de consensuar amb l'Estat, responsable de l'administració d'aquesta zona.

El projecte de reforma es basa en les conclusions del procés de participació ciutadania que es va fer durant el 2022 i 2023 i que les formacions polítiques de l'equip del govern han volgut destacar.

D'altra banda, aquesta reforma suposarà la pèrdua de places d'estacionament, de fet, desapareixerà l'aparcament de sauló de la platja Gran. En aquest sentit, ja treballen en un pla de mobilitat per estudiar noves places per als vehicles.

El cost total de les actuacions del projecte de reforma del passeig del Mar pujarà a 8 milions d'euros i es preveu que estigui tot enllestit el segon trimestre del 2026. . Pel que fa al tram entre els carrers del Mar i d'Aragó ja es va arranjar entre els anys 2014 i 2018 i a partir del carrer de Carmel es deixa per a més endavant, encara sense data, ja que aquest sector pot quedar condicionat pel futur Pla Director del port.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia