Platja d'Aro i Calonge i Sant Antoni ja disposen d'una platja per a gossos

Data: 04/04/2023

El Baix Empordà compta amb una nova platja per a gossos. Es tracta de la cala de Belladona que delimita el municipi de Platja d'Aro i Calonge i Sant Antoni. Fins ara aquests dos municipis no tenien cap platja per a mascotes i amb aquest acord, habiliten un espai, reclamat per a la ciutadania i el sector privat.

Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró i Calonge i Sant Antoni ja tenen una platja per a mascotes. És la cala Belladona situada al límit del terme dels dos municipis. Fins ara els visitants amb animals de companyia s'havien de desplaçar en zones veïnes per poder gaudir amb els seus animals a la platja. Ara el nou servei estarà en marxa durant tot l'any, sense restriccions i, per tant, qui ho vulgui es lliure de portar els seus gossos i mascotes en general en aquest espai. Té una superfície d'uns 2.500 metres quadrats i si pot accedir a través del camí de ronda o des de la via verda de la carretera C-253.
 

Les persones que tenen una mascota a casa la consideren com una més de la família i com un més de la família els agrada anar de vacances, viatjar, poder anar a un restaurant i que els posin aigua fresca, poder anar a la platja i en aquest cas preteníem donar aquesta oferta que era un reclam que ens feien els turistes quan ens telefonaven a l'oficina de turisme o des d'alguns establiments hotelers i de càmpings que són best frendly i no podien acabar de gestionar les seves vacances sense haver de renunciar a portar la seva mascota"- Jenny Xufré, regidora de Turisme de Platja d'Aro

Els dos ajuntaments expliquen que aquest acord respon a una necessitat tant de la ciutadania com del sector privat vinculat al turisme. Remarquen que aquest nou espai pot ajudar a desestacionalitzar el turisme.
 

Ens ho reclamaven tant del sector privat, els turistes com el sector empresarial, hostaleria i restauració. Ens demanaven tenir un espai, perquè entenc que és una necessitat i havíem de donar sortida. La situació de les altres platges del municipi tenim la marca de qualitat o bandera blava i si haguéssim fet una platja de gossos en aquells entorns haguéssim perdut un valor molt important i la cala Belladona que no té bandera blava és una opció ideal." Arutro Prades, vicealcalde de Calonge i Sant Antoni

És un acord que va molt més enllà de la temporada turística, busca dotar d'un nou servei al ciutadà i val la pena que puguem celebrar l'acord entre aquests dos ajuntaments."- Maurici Jiménez, alcalde de Castell d'Aro Platja d'Aro i S'Agaró

A partir del juliol, la platja comptarà amb una guingueta que oferirà serveis adaptats per a gossos. En concret, disposarà d'una dutxa per mascotes, una font i un espai de jocs. Calonge i Sant Antoni s'encarregarà de la licitació per a la instal·lació d'aquest equipament.

 

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

rafael creusfa 35 dies
Aquesta noticia ja no és certa. Després d´uns mesos de funcionament, ara torna a ser una platja on els gossos no son benvinguts i pots rebre sancions.


Més articles de Economia