Begur es connecta amb la fibra òptica

INTERVÉ: Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals / Joan Loureiro, alcalde de Begur

Segueix en dansa el desplegament de la fibra òptica al Baix Empordà i aquest dimecres el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró ha visitat Begur on s'hi està instal·lant la fibra en un tram de 8,8 quilòmetres. Aquestes són unes obres d'extensió de la xarxa de fibra òptica entre Palafrugell on ja hi arribava la fibra i Begur que dotaran de serveis de banda ampla a la població i a les empreses de la zona.

L'objectiu de la Generalitat és tenir el 2020 totes les capitals de comarca connectades, entre les prioritats hi ha les gironines Banyoles i Puigcerdà. Aquest és un compromís del govern català que ambla col·laboració d'altres administracions com en aquest cas l'Ajuntament de Begur però també d'altres ajuntaments, consells comarcals i diputacions la fibra hauria d'arribar a tots els municipis el 2023.

En el cas de Begur el Departament de Polítiques Digitals hi ha invertit 123 mil euros i 117 mil els hi ha posat l'ajuntament begurenc.

Properament el govern català desenvoluparà un tram de 10 quilòmetres i mig entre Corçà i Girona amb un pressupost de 300 mil euros.

El Baix Empordà disposa actualment d'un total de 103 quilòmetres de xarxa de fibra òptica dels quals 84 són de la xarxa pública.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia