El port de Palamós creix un 36% en volum de mercaderies respecte abans de la pandèmia

Palamós

Data: 06/02/2023

El port de Palamós ha guanyat en tràfic de mercaderies i supera amb escreix les xifres prepandèmiques. En concret, l'any passat va moure 194.403 tones, xifra que suposa un increment d'un 3% respecte al 2021, i un 36% si es compara amb el 2019.

La badia de Palamós és una de les més profundes del Mediterrani i això, atorga al port de mercaderies de la localitat la possibilitat d'acollir vaixells de gran tonatge. Segons dades de la Generalitat, la infraestructura portuària va moure 194.403 tones l'any passat, en termes percentuals, la xifra es tradueix en un increment del 3% respecte al 2021.

Si es compara el balanç actual amb l'any abans de l'esclat de la pandèmia, l'activitat comercial ha crescut un 36%, ja que el 2019 es va treballar amb 142.812 tones. En aquest sentit, es constata la importància a l'alça del port palamosí, sobretot, en la importació de productes, que copsen el 85% dels moviments.

 


Per volum de mercaderies, el 2022 es situa capdavantera la pasta de paper amb un 37% del total. Un producte importat de països com Amèrica i Europa, amb el qual s'elaboren mocadors, bolquers o compreses. El segueix de molt a prop, la barita amb un 32%. Provinent del Magrib i la Xina, aquest mineral serveix per blanquejar la ceràmica, donar resistència al vidre o atorgar consistència a les pintures.

 

Amb menor mesura, però encara amb un pes important del 16%, arriben a Palamós els productes siderúrgics. Es tracten de barres, tubs, perfils i rotlles d'acer, que a poc a poc s'han introduït al tràfic empordanès.

 

Tanquen la llista de mercaderies, la biomassa forestal amb un 9% i les llavors de colza amb un 6%. Ambdós productes són d'exportació cap a altres països de la Unió Europea, amb la voluntat de transformar-los en energia verda. 

 

Amb les dades sobre la taula, la pasta de paper i els productes siderúrgics són els materials que han experimentat un major creixement amb 103.450 tones i el 53% total del volum de mercat. 

 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia