Els vins de la DO Empordà recuperen les vendes d'abans de la pandèmia

Els vins de la Denominació d'Origen Empordà recuperen les vendes d'abans de la pandèmia amb 5,8 milions d'ampolles comercialitzades l'any 2021. Enguany, es manté la previsió de creixement entorn un 6% a nivell autonòmic i un 10% en les exportacions.

Des de Portbou i fins a Calonge hi conviuen 44 cellers que elaboren un total de 391 vins de la Denominació d'Origen Empordà. Els seus treballadors feinegen en unes vinyes tocades per la tramuntana, que a poc a poc es van recuperant de l'embat de la pandèmia. De fet, l'any passat van vendre 5,8 milions d'ampolles, un augment del 29% respecte als 4,5 milions d'unitats comercialitzades el 2020. Enguany, perviu el mateix escenari amb unes previsions de creixement que es situen entorn el 6%.

El factor de proximitat és clau en el marcat dels vins. El client gironí, en concret, concentra el 51% de les vendes. La resta es reparteix en un 20% al conjunt de Catalunya, un 18% en la venda directa al celler, i un 3% a l'Estat Espanyol. Amb l'aixecament de les restriccions, les exportacions es recuperen amb un 8% de la facturació total. Els Estats Units, Alemanya i Suïssa són els principals països de destí, i el vi negre, en general, esdevé el més demandat.

Actualment, les vinyes es troben en el seu procés de brotació. I encara que és aviat per fer previsions de la collita del raïm, els professionals es mostren contents per l'últim episodi de pluges.

La DO Empordà, paral·lelament, treballa per fomentar l'enoturisme. La voluntat és fidelitzar la marca i alhora, consolidar les vendes en els cellers. En aquest sentit, es posa en valor la proximitat del producte, així com el consum sostenible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia