Acaba l'asfaltatge del camí de Castell a Palamós

Acaba l'asfaltatge del camí de Castell a Palamós
Palamós

Data: 06/04/2018

Aquesta setmana s'han enllestit les tasques d’asfaltatge d’un tram del camí que connecta la C-31 amb el paratge i la platja de Castell i el camí Ral de Palamós a Palafrugell; molt utilitzat, principalment a l’estiu, per apropar-se a aquests indrets així com a les cales i platges de llevant del municipi.
 
L’elevat trànsit de vehicles que es produeix durant els mesos d’estiu i el pas del temps havia provocat el deteriorament del paviment asfàltic. En aquest tram i durant els darrers anys s’havien realitzat actuacions puntuals de l’asfalt, però actualment el seu estat requeria una actuació que permetés l'arranjament per complet.
 
Projecte de millora d'aquest vial
L’actuació realitzada s'ha basat principalment en l’asfaltatge del tram de vial comprés des del límit de terme entre Vall-llobrega i Palamós (coincidint amb l’encreuament de la via verda provinent de Sant Joan) i fins al càmping Benelux.
 
En total 670 metres lineals d’aquest vial que estava afectat per sots i que també havia quedat deteriorat a conseqüència del desnivell del ferm provocat pel desenvolupament d’arrels dels arbres propers.
 
El projecte també ha permès eixamplar algunes de les parts més estretes d’aquest tram, actuant en els talussos i marges d'aquest camí per a poder assegurar una amplada mínima de 5 metres en tot el recorregut i evitar el risc de col·lisió entre vehicles en el moment d’encreuar-se.
 
Per últim també cal destacar que les obres han inclòs la construcció, a un costat i l’altre del vial, de vorals per a garantir el correcte desguàs de l’aigua de pluja.
 
Durant la setmana vinent conclourà l'arranjament global d'aquest tram amb la ubicació de la senyalització vertical que resta per a instal·lar així com la col·locació d'algunes pilones de seguretat que permeten separar la circulació de vehicles dels accessos a algunes propietats limítrofs al vial.
 
Les obres d’aquest projecte d’arranjament i millora del primer tram del camí de Castell han tingut un pressupost de 49.600 euros.
 
Arranjament de la resta del camí en dues fases
L'Ajuntament de Palamós té previst realitzar la mateixa actuació d'arranjament amb la resta del camí, però en aquest cas en dues fases posteriors. Concretament en el tram que va des del càmping Benelux i fins a l’accés a la platja de Castell; i també en el tram que connecta el límit de terme entre Vall-llobrega i Palamós i el giratori d'accés a la C-31.
 
Per a la realització d'aquest darrer tram caldrà, prèviament, acordar un conveni d'acord i col·laboració amb l'Ajuntament de Vall-llobrega, ja que bona part d'aquesta extensió de vial és dins el terme del municipi veí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia