Poma de Girona fa més eficient el reg per combatre el canvi climàtic

Baix Empordà

Data: 22/08/2018

Intervé: Joan Bonany, Gerent IRTA- Mas Badia

Poma de Girona està fent més eficient el reg i introduint una nova varietat de Gala per adaptar-se al canvi climàtic. La Indicació Geogràfia Protegida (IGP) sempre es reivindica com  una de les regions d'Europa més estables pel que fa a la producció i no vol que els canvis meteorològics li afectin aquesta etiqueta.

Des de la IGP amb el suport de l'IRTA Mas Badia s'està treballant en tres línies per anticipar-se a possibles desajustos meteorològics. Per una banda està instrudint una nova varietat de Gala que s'adapta millor als episodis cada cop més freqüents d'onades de calor. Per altra banda s'està apostant pel control de les plagues amb mètodes biològics i cobertura dels pomers amb xarxes antipedra i una tercera i important línia és la gestió informatitzada del reg a través de sensors, algoritmes i gestió de dades.

En aquest sentit des de fa cinc anys els productors de les Comarques Gironines treballen en un projecte amb fons europeus per anar millorant la gestió de l'aigua, anomenat GiroReg. Aquest projecte té més de 130 sondes distribuïdes pels camps gironins que recullen continuament dades sobre el reg per poder ser estudiades.

Pel que fa a la cobertura contra les pedregades entre un 60 i un 70% dels campos gironins ja estan protegits amb xarxes, el que mitiga també les onades de calor cada cop és freqüents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia