Tota Catalunya entra en la 'nova normalitat'

Tota Catalunya entra en la 'nova normalitat'
Baix Empordà

Data: 18/06/2020

La Generalitat recupera les competències que va perdre amb l'Estat d'Alarma adverteix que caldrà aprendre a conviure amb el coronavirus


Catalunya acaba el desconfinament i entra en la 'nova normalitat'. Des d'aquest divendres ja no hi ha restriccions mobilitat entre regions sanitàries i la Generalitat recupera les competències que es va atribuïr l'Estat en aplicació de l'Estat d'Alarma.

El President de la Generalitat Quim Torra ha signat el decret que posa fi al confinament al costat de la Consellera de Salut Alba Vergés i el Conseller d'Interior Miquel Buch.

El decret publicat al DOGC limita els aforaments fins al 25 de juny a un 50% als espais tancats i a un 75% als oberts. A partir del 26 de juny s'aplicaran uns plans adequats per a cada sector, que es dividiran en 16 àmbits: els centres sanitaris, els serveis socials, els centres docents, les universitats, els transports, els establiments comercials, els hotels i allotjaments turístics, la restauració, el turisme, l'oci nocturn, el lleure infantil, les activitats culturals, les fires i congressos, les instal·lacions esportives, les festes i els equipaments amb gran afluència de públic.

La ciutadania haurà de mantenir la distància físcia de dos metres i mig i es manté la obligatorietat de portar mascareta al carrer.

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat prudència a la ciutadania i ha advertit que no li tremolarà el pols si ha de prendre mesures per protegir la salut de la població.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia