Els Sindicats de Bombers anuncien una querella criminal contra Quim Torra i Pere Aragonès

Els Sindicats de Bombers anuncien una querella criminal contra Quim Torra i Pere Aragonès
Baix Empordà

Data: 19/12/2018

UGT Bombers ha anunciat que estudia presentar una querella criminal contra el President de la Generalitat, Quim Torra, i contra el conseller d'Economia, Pere Aragonès per posar en risc greu la seguretat dels treballadors i treballadores del cos.

CATAC, CSIF, COS i CCOO alerten que el cos de Bombers està a punt del col·lapse estructural i denuncien que el Govern incompleix el compromís de la Carta de Servei posant en risc els Bombers i la població a la qual donen servei. Tots els sindicats, excepte CCOO s'han mostrat oberts a la querella.

Torna a tancar el parc de Calonge

Els sindicats reiteren que fins el 10 de gener tenen convocada una vaga d'hores extra que farà que molts parcs de Bombers no tinguin el personal mínim exigit per llei i per tant es vegin obligats a tancar, com va passar aquest dilluns a la Vall d'Aro o diumenge a Calonge.

En una roda de premsa a Barcelona UGT ha explicat que en els últims dies el 40% dels parcs catalans han obert sota mínims i un 3% han hagut de tancar més d'una vegada, com és el cas de Calonge, tancat aquest dimecres i també el passat diumenge.

Els Bombers alerten que pateixen una manca cròncia de personal, xifrat en uns 600 bombers, i l'envelliment del seu equipament i parc mòbil fruit d'una dècada de retallades encara no revertides.

La Generalitat entèn els Bombers però demana paciència

En declaracions a Els Matins en Xarxa, el Director General dels Bombers de la Generalitat, Manel Pardo, s'ha mostrat comprensiu amb les demandes dels sindicats però els ha demanat paciència perquè la situació no es resoldrà d'avui per demà.

Pardo s'ha compromès a convocar 1.000 places de Bombers en 4 anys i a fer una inversió de cinc milions d'euros en equipament i vehicles. Assegura que l'actual Govern de la Generalitat està fent un esforç però que els processos administratius i de licitació són lents.

Notícies relacionades

Tanca el parc de bombers de la Vall d'Aro per manca d'efectius (17-12-2018)
Els Bombers alerten que estan al límit del col·lapse estructural (16-12-2018)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia