Palamós inicia la instal·lació de la il·luminació nadalenca

Palamós inicia la instal·lació de la il·luminació nadalenca
Palamós

Data: 23/10/2018

Durant la setmana passada l’Ajuntament de Palamós, i mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, va iniciar el procés d’instal·lació de la il·luminació que per Nadal decorarà els carrers de la població. Les tasques d’ubicació de la decoració lluminosa varen començar amb la instal·lació de cortines de llum ubicades en diversos carrers del barri vell de Palamós i el nucli antic de Sant Joan.

El treball ha seguit amb el procés d'instal·lació dels 1.000 m2 de l’anomenat tendal lluminós o sostre, que se situa a uns quatre metres d’altura per damunt dels carrers comercials del centre de la vila, concretament els de Tauler i Servià, Cervantes, Dídac Garrell, Major i plaça dels Arbres. O bé els prop de sis mil metres de mànega que decora un bon gruix dels fanals al municipi i que són elaborats amb fil lumínic.

Com en els darrers anys també es col·locaran en les entrades dels carrers comercials de la vila els plafons de llum amb el disseny de la gamba de Palamós, que van ser adquirits per l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), i també es decoraran amb llum els giratoris de l’avinguda de Catalunya, concretament el que es troba a l’alçada de l’avinguda Onze de Setembre i Lluís Companys, així com el del carrer de Carmel i el de l’Enric Vincke. A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià o La Planassa. Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, mantindrà la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques. A banda aquest any també s’instal·laran rètols lluminosos amb la frase “Bones Festes” que s’ubicaran a les entrades de la població, al Mercat Municipal, el Pavelló d’Esports, la Biblioteca Municipal o la nau polivalent dels “50 metres”.

L’original il·luminació dels campanars

Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornaran a lluir la seva original il·luminació. Aquesta decoració es basa en la col·locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema d’il·luminació amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població. Precisament enguany se substituirà la totalitat del fil lumínic del campanar de l'església de Santa Eugènia, a Sant Joan, que amb el temps havia quedat deteriorat en algun dels seus trams. Elements que potencien l’estalvi energètic

En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic. Una part de les garlandes, plafons i rètols lluminosos que s’instal·laran aquest Nadal a Palamós han estat llogats a empreses especialitzades en decoració lluminosa. La resta dels elements son de propietat municipal als quals cada any es realitzen els preceptius treballs de manteniment i de substitució del material elèctric que amb el temps pateix deteriorament o desgast. El cost global de la instal·lació de les llums, la substitució del fil lumínic del campanar de l'església de Sant Joan, el lloguer i el manteniment d'aquest material, és d'uns 20.000 euros.

Encesa de la il·luminació  

Com és tradició la decoració amb llum dels carrers de Palamós es posarà en funcionament, abans de l’inici del primer pont festiu de desembre, i es mantindrà en funcionament fins passada la festivitat de Reis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia