Palamós a punt de tramitar la llicència del tercer edifici de la Pineda d'en Gori

Palamós

Data: 10/11/2022

Salvem la Pineda d'en Gori alerta del procés de tramitació de la llicència immediata de les obres del tercer edifici d'apartaments a la zona. Denuncien que es vol construir entorn de dos béns culturals d'espais naturals. Des de l'Ajuntament asseguren que si els informes són favorables no podran fer res per aturar el projecte.

Actualment la Pineda d'en Gori compta amb dos edificis de 48 apartaments executats amb zones comunes i piscina. Salvem la Pineda d'en Gori ja fa un parell d'anys que van presentar un contenciós administratiu. Ara l'entitat alerta que imminentment es podria atorgar la llicència d'un tercer edifici, amb 24 pisos, piscina i aparcament. Denuncien que aquesta tercera edificació estaria més a prop del mar i de l'entorn de protecció del Bé Cultural d'Interès Nacional de Cala S'Alguer.

Els ecologistes expliquen que aquest tercer projecte s'ha hagut de readaptar després de diversos informes desfavorables de diversos departaments tals com d'Urbanisme o Bombers. Ara, però asseguren que l'Ajuntament de Palamós està a punt de donar-los la llicència. Expliquen que la lluita legal és molt complicada, però, tot i això, iniciaran un contenciós si el projecte tira endavant.

Des del consistori els preocupa que es construeixi un altre edifici, però asseguren que si els informes són favorables no podran fer res per aturar el projecte.

Des de l'entitat creuen que l'Ajuntament podria comprar l'espai de la Pineda per evitar la construcció. Afegeixen que aquesta situació respon a interessos d'especulació i negoci i que el que realment necessita el municipi són habitatges de primera residència i d'ús social.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia