Primer pas per blindar les platges de Calonge i Sant Antoni contra els temporals

Intervenen: Juan Manuel Sánchez Bustamante, subdelegat del govern espanyol a Girona / Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni

Dia gran per Calonge i Sant Antoni que ha posat la primera pedra per estabilitzar el model de platges del municipi. Aquest dijous s'ha signat el contracte d'assistència tècnica del projecte amb la presència del subdelegat del govern espanyol a Girona i l'alcalde del municipi. 

La redacció del projecte s'ha adjudicat a l'empresa Ingemed amb un termini màxim de sis mesos i es calcula que els treballs es podrien portar a terme entre el 2019 i el 2020.

Amb la signatura del contracte Calonge i Sant Antoni veu la llum al final del túnel d'una problemàtica que ve d'antic i que esclata cada vegada que hi ha temporals. 

La reforma dels espigons, basada en les conclusions de l'estudi batimètric impulsat per la Universitat de Cantàbria, preveu mantenir els tres emblemàtics espigons en forma de T. Pel que fa als espigons en forma d'I, un es suprimirà i l'altre es complementarà amb un braç submergit. 

El subdelegat del Govern de l'Estat ha assegurat que la reforma dels espigons de Sant Antoni és una inversió prioritària pel Ministeri de Medi Ambient, que pagarà íntegrament les obres. Des de l'ajuntament agraeixen l'entesa entre administracions i demanen celeritat en les obres. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia