Es reprèn l'execució d'obres del pla d'arranjament de diversos trams de voreres a Palamós

Es reprèn l'execució d'obres del pla d'arranjament de diversos trams de voreres a Palamós
Palamós

Data: 02/10/2018

L'Ajuntament de Palamós ha reprès, després de l'impàs de l'estiu, les obres de millora de voreres de diversos carrers del municipi, incloses en el pla d'arranjament de via pública que enguany està executant l'Ajuntament de Palamós.
 
Aquestes feines s'han reiniciat pel carrer Xaloc, on abans de la parada dels treballs que s'ha realitzat durant l'estiu, ja s'havia executat bona part de l'obra prevista. Aquesta nova fase de treballs també inclou la millora de la vorera dreta -en sentit circulació- del carrer de Josep Joan, així com les voreres del passatge del Taper.
 
Les feines de millora són a càrrec d'una empresa especialitzada en obra pública i es basen amb el reemplaçament de la totalitat del paquet estructural i del paviment d'aquestes voreres que presenten desperfectes amb la pèrdua de regularitat del panot, i l’aixecament i trencament de peces.
 
En el cas del carrer Xaloc i el de Josep Joan el projecte també inclou el canvi de les canonades d'aigua que passen per aquests sectors, amb unes tasques que són a càrrec de la companyia concessionària Capsa.
 
Desperfectes ocasionats per les arrels dels arbres
Una part de les voreres incloses en aquest pla presentaven danys estructurals ocasionats, principalment, pel desenvolupament en superfície de les arrels d’algun dels arbres que en l’actualitat hi ha ubicats. Aquest és el cas del carrer de Nàpols o bé de l'avinguda de Catalunya. Precisament aquest projecte de millora de les voreres del municipi ha previst la retirada d’aquests arbres, bàsicament plataners, que han estat substituïts per l’espècie Magnòlies menys agressives i per tant que a la llarga no tenen impacte amb la vorera.
 
Pla de millora 2018
El pla de millora de voreres que s'executa enguany inclou una superfície global que supera els 1300m2, amb un pressupost total de 116.992,29 euros.
 
Les obres es varen iniciar el passat mes d'abril executant els treballs previstos al carrer de Nàpols, seguint per l'avinguda de Catalunya, el carrer de Sant Joan Bta. de La Salle, i en bona part del carrer Xaloc.
 
Mitjançant aquestes actuacions es possibilita ajustar les voreres als requisits d’accessibilitat, amb l’adaptació dels guals de les zones de pas i dels trams amb una amplada mínima insuficient.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia