Augmenten els viatges nacionals amb les Illes Balears i Canàries com a principals destins

L'entrada en vigor del Passaport Covid i l'eficiència del procés de vacunació han donat una glopada d'aire a les agències de viatges. Greument afectades per la pandèmia, en els últims dos mesos els seus professionals han recuperat una part de la clientela. Els destins més sol·licitats es centren en l'entorn nacional, amb les Illes Balears com a principal preferència.

La lliure circulació per l'espai Schengen torna a ser possible, des de fa una setmana, gràcies al Certificat Digital Covid, més conegut com a Passaport Covid. L'usuari pot descarregar-se l'autorització, a través del web "la meva salut", sempre que s'hagi complert la pauta de vaccinació, es tingui un resultat negatiu en les proves de detecció o bé, s'hagi superat la malaltia en els últims sis mesos.

No lliures de polèmiques, les agències de viatges fan un clam a l'autoresponsabilitat, davant els viatges de final de curs pels adolescents. En aquest sentit, els seus professionals assenyalen els organitzadors de les macro festes, així com els assistents, com a principals responsables.

Amb l'arribada progressiva de la calma a la situació turística, poc falta per tornar a veure els usuaris de l'Imserso passejant per les principals ciutats d'Espanya. Després d'un any i mig sense sortides programades, s'espera que aquestes es recuperin a principis d'octubre.

Des de les agències de viatges ens confirmen les ganes d'una part de la ciutadania de reprendre la mobilitat, sobretot ara que un 56% de la població ja està immunitzada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia