El Centre Cívic Escoles Velles es posarà en funcionament de manera progressiva

El Centre Cívic Escoles Velles es posarà en funcionament a mitjan mes de maig de manera progressiva. L'edifici era reivindicat pels veïns i veïnes de Castell d'Aro, especialment per les entitats on  podran desenvolupar les seves activitats. La inversió ha estat d'uns 2,6 milions d'euros. D'altra banda, al costat, s'ha culminat la reurbanització de la Plaça Poeta Sitjà on hi havia l'antiga llar d'infants. El cost ha estat de 650.000 euros.

A partir de mitjan mes de maig i de manera progressiva, el nou Centre Cívic Escoles Velles situat a la Plaça Poeta Sitjà de Castell d'Aro anirà obrint les portes a les entitats del municipi. Tot i que aquest mes d'abril, es va fer una jornada de portes obertes, encara resten pendents d'instal·lació alguns aparells i materials.

Aquest nou centre amb espais polivalents està pensat per les associacions del municipi perquè hi puguin desenvolupar les seves activitats socioculturals. De fet, es va obrir un procés participatiu perquè la ciutadania pogués decidir els seus usos. Té una superfície d'uns 1.500 m² distribuït en dues plantes. Entre altres, s'instal·larà l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

La inversió ha estat d'uns 2,6 milions d'euros i 538.000 euros en equipament i mobiliari. Les obres van començar l'abril del 2018, però a l'estiu del 2019 es va fer la primera aturada per la trobada d'una canonada de gas al subsol no identificada prèviament. Més tard es van poder reprendre les actuacions, però la pandèmia va dificultar els treballs, especialment de subministraments. D'altra banda, una denúncia de SOM al Departament de Cultura de la Generalitat sobre els aires condicionats va aturar de nou les obres. Finalment, el juny del 2021 es va aprovar el projecte, però els treballs es van reiniciar més tard.

El nom del Centre Cívic Escoles Velles ha estat escollit en homenatge a l'Escola Vall d'Aro que precisament se situava a la Plaça Poeta Sitjà des del 1959 i fins a l'any 2015, quan el 2018 es va enderrocar per poder fer aquest nou equipament. Precisament l'antic pati es va recuperar com un espai de plaça i ara s'ha reurbanitzat amb una esplanada central envoltada d'arbres i amb dos àmbits de jocs i una zona d'auditori exterior pavimentada i amb bancades.

El cost ha estat de 650.000 euros i les obres han durat 5 mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia