Finalitzades les obres de reforç del dic de recer al port de Palamós

Palamós

Data: 11/12/2020

INTERVÉ: Joan Pere Gómez, director general de Ports de la Generalitat

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l'alcalde de Palamós, ha visitat aquest divendres, l'actuació ja finalitzada de reforç del dic de recer al port de palamosí, així com altres noves instal·lacions com les plaques fotovoltaiques a la llotja de peix o el nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics.

Les obres de reforç del dic de recer, que es van iniciar el dia 16 de juliol del 2019 i tal i com estava previst, han tingut d'una durada de 14 mesos, volien millorar la seguretat a l'activitat portuària. Amb el pas del temps, s'havia deteriorat i durant els forts temporals les onades sobrepassaven la infraestructura. De fet, el director general ha explicat que sense aquestes intervencions, en pròxims temporals el port es podria haver vist totalment destrossat.

Amb les obres finalitzades assegura que ara, a més de ser un port més segur, també és més atractiu per a la ciutadania i per als visitants, com els creueristes, que tot i que enguany la infraestructura palamosina no ha rebut cap creuer a causa de la pandèmia, per la temporada vinent ja tenen emparaulades 49 escales, si la situació sanitària ho permet. Joan Pere Gómez també ha volgut posar en valor la col·laboració i treball de l'Ajuntament de Palamós, tant en aquesta actuació com en d'altres que estan pendents d'executar i les que ja s'han portat a terme.

Els treballs, que han afectat els 750 metres de longitud del dic, han estat basats en la col·locació de 30 mil tones d'escullera de pedra i 760 blocs nous de formigó, construïts a la mateixa esplanada del moll.

Aquesta obra ha estat la inversió més important a Palamós pel que fa al pla d'actuacions 2019-2022 de Ports de la Generalitat, amb un total de 3'8 milions d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia