Es presenta a Torroella el Pla d'Accessibilitat Turística

Torroella de Montgrí

Data: 11/02/2022

Aproximadament 3 milions i mig de persones presenten discapacitat a Espanya, una xifra que ascendeix als 500 milions arreu del món. És així com la configuració de l'espai o la tipologia dels serveis sovint pot representar un abisme per a les persones amb diversitat funcional, i més encara quan estan disposats a viatjar i no coneixen l'entorn.

Per tal d'aplanar el terreny, el Consell Comarcal va engegar, ara fa 4 anys, el Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà. La voluntat, tal com indica el seu nom, és treballar per a l'accessibilitat i alhora fer partícips de la iniciativa les administracions públiques i els establiments.

El Pla va començar a caminar el 2017
Si el 2018 es van emprendre les primeres visites de validació a una cinquantena d'establiments, ara es vol consolidar el projecte arreu de la comarca. Així, aquest dimecres es va efectuar una parada al Museu de la Mediterrània per presentar el Pla a les empreses.

El 2020 Torroella i l'Estartit van aconseguir els primers distintius d'accessibilitat
Tanmateix, Torroella de Montgrí i l'Estartit el 2020 ja va aconseguir diferents distintius d'accessibilitat. En concret, es van concedir a les dependències de l'Oficina de Turisme, la platja Gran, el Museu de la Mediterrània, l'Hotel Can Miquel i l'Hotel les Illes. Ara, s'ofereix una formació a les empreses que s'hi vulguin adherir i alhora poden valorar el seu nivell d'accessibilitat a través d'una enquesta en línia. En el cas que gaudeixin d'un bon servei, els establiments entrarien a formar part de la promoció i obtindrien un certificat, que ha estat reconegut més enllà de la comarca.

Així doncs, el projecte a poc a poc es va consolidant i s'incrementa la seva promoció. Des del Consell apunten que això només ha fet que arrancar i esperen que s'adhereixin moltes més entitats i empreses.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia