Confinament comarcal, una glopada d'aire pels comerços d'artesania de La Bisbal

Intervé: David Catà, càrrec dinamitzador dels Comerciants de La Bisbal d'Empordà.

Els comerciants de la Bisbal preveuen recuperar una glopada d'aire amb l'entrada en vigor del confinament comarcal diari. I és que el teixit comercial de la capital del Baix Empordà es nodreix, sobretot els divendres, dels pobles de la seva anella. Així, els ciutadans de Corçà, Cruïlles, Fonteta o Ullastret és habitual que s'apropin a la ciutat, per realitzar unes compres que no poden efectuar en els seus respectius municipis.

Impacte a les botigues d'artesania
Els establiments més damnificats per les restriccions de mobilitat municipals han estat els dedicats a l'artesania. En concret, la insígnia estrella de la Bisbal com és la ceràmica ha vist reduït els seus ingressos a causa de la restricció.

Bona resposta a la campanya nadalenca
Tanmateix, la majoria de comerços locals valora positivament la resposta efectuada pels bisbalencs i bisbalenques durant la campanya de Nadal.
En termes generals, són les agències de viatges, els centres d'estudi no reglats, conjuntament amb els bars i restaurants, els sectors que estan patint més els estralls de la Covid al municipi.

Restauració, centres formatius i agències de viatges
De fet, en un món trastocat per la pandèmia els viatges pràcticament han desaparegut de l'imaginari. Pel que fa als centres formatius no reglats, a diferència de les acadèmies oficials, han d'impartir les classes 100% en línia, fet que ha propiciat que molts alumnes es donessin de baixa. Finalment, pel que fa a bars i restaurants, després d'un any molts empresaris i autònoms s'han endeutat i preveuen que si les restriccions continuen, un 30% dels locals no podran tornar a apujar la persiana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia