Primeres accions fetes amb els pressupostos participatius de Castell-Platja d'Aro

Primeres accions fetes amb els pressupostos participatius de Castell-Platja d'Aro
Primers resultats tangibles en relació en els projectes escollits per la ciutadania en els Pressupostos Participatius de 2018 -els primers celebrats a l’Ajuntament- amb l’execució de les dues primeres obres. D’una banda, la instal·lació d’una font d’aigua al camí per a vianants del Parc dels Estanys de Platja d’Aro, amb una  un cost de 3.200 euros. De l’altra, la construcció i col·locació d’una marquesina de 40m2, d’una alçada lliure de tres metres a l’entrada principal de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro per generar una àmplia zona per protegir-se del sol o de la pluja segons d’època del l’any, amb un cost de 21.481 euros. 

Resta l’execució de dues accions, que s’iniciaran després de l’estiu. La primera, la generació d’una zona segura per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del pont sobre el riu Ridaura per garantir tant el pas dels usuaris de la Via Verda com dels vianants, amb la instal·lació d’un regulador semafòric intel·ligent per als dos sentits de la marxa, alhora que es senyalitzarà i s’il·luminarà adequadament, amb una inversió d’uns 90.000 euros. La segona, la construcció d’un pur de gir al carrer Santiago Rusiñol de Platja d’Aro, al centre comercial Parc d’Aro, per millora la seguretat i evitar les infraccions dels vehicles, valorada en 48.000 euros. Una intervenció que un cop estudiada per la Policia Local i els serveis tècnics d’Urbanisme s’ha desestimat fer-ho amb una rotonda (per la proximitat de dues més i per garantir el pas de vehicles voluminosos), i per això s’adequarà un carril addicional que faciliti el gir a l’esquerra amb una adequada senyalització i visibilitat amb un sistema reflectit a la calçada.

En paral·lel, ja s’està desenvolupant l’edició dels Pressupostos Participatius 2019, amb una dotació de 150.000 euros per a propostes d’inversions (tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps). En la seva primera fase persones, grups o entitats van presentar 161 iniciatives; i d’aquestes una comissió tècnica en va avalar la viabilitat de 41, que van accedir van a la següent fase: una jornada oberta de valoració per analitzar-les i puntuar-les tenint en compte criteris com la seva repercussió, l’interès públic, la necessitat a la que donaven resposta, etc. Del procés en va resultar una selecció final de 15 i sobre aquestes s’efectuarà la votació final, del 23 de setembre al 25 d’octubre, per a tots els empadronats majors de 14 anys.

Les propostes escollides són: arranjar el Camí Vell del Ridaura al Remei; furgoneta elèctrica per a l’àrea d’Esports; canviadors infantils a tots els equipaments públics; fanals amb panells solars al Camí Vell; mirador Ray Harryhausen -inventor de la tècnica de l’stop-motion en el cinema d’animació- amb estàtua a la terrassa sobre Sa Conca; espai de socialització de gossos a tocar de la Rosa dels Vents a S’Agaró; o estàtua en homenatge a Bill Murray -actor famós pels films Els Caçafantasmes, Atrapat en el temps o Lost in Traslation- a plaça del Centre Cívic Vicenç Bou. Penjadors a tots els lavabos públics; ampliació del nombre de papereres a Castell d’Aro; i de bancs al carrer Luxemburg de Platja d’Aro; nou parc infantil a la zona de Pinell a S’Agaró; millora de la parada d’autobús de l’Av. Castell d’Aro amb carrer Estrasburg; ampliació de la zona d’exercici a l’aire lliure al Passeig Marítim i; instal·lació de xarxes de vòlei a la Platja Gran.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia