L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols mobilitzarà 1 milió d'euros contra la Covid-19

Intervé: Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols

Es destinaran a l'àmbit sanitari, ocupació, ajudes socials i reactivació econòmica


L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols destinarà un milió d'euros per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia de coronavirus. El consistori està elaborant un Pla de  Recuperació Econòmica amb recursos propis que comprèn quatre blocs: àmbit sanitari, serveis socials, foment de l'ocupació i pal·liació dels efectes de la Covid-19 sobre l'economia local.

Fonts municipals han afirmat que les accions concretes en aquests quatre àmbits s'aniran concretant en els propers dies com també es concretarà la xifra exacta del pressupost per aquest pla de xoc. Des del govern municipal sí que han especificat després d'una reunió de la Junta de Portaveus de tots els grups del ple, que són recursos propis sense descartar que s'hi puguin afegir més recursos provinents d'altres administracions.

Des de l'Ajuntament es confia en tornar als indicadors anteriors a la crisi del coronavirus aquest mateix 2020 i esperen que el pla de xoc es pugui acordar amb el consens de tot l'arc plenari municipal.


Gairebé 3.000 treballadors i treballadores afectades per ERTOs


A Sant Feliu de Guíxols s'han presentat quasi 550 ERTOs que han afectat a gairebé  3.000 treballadors i treballadores. La ciutat té una xifra d'atur que frega el 14% i aquesta ha augmentat tant el març com a l'abril, en una època en la que tradicionalment la xifra d'atur anava a la baixa. Una situació idèntica a la que viuen els municipis turístics similars d'arreu del país.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia