Valors socials i qualitat en el destí com a elements transversals d'oferta turística

Valors socials i qualitat en el destí com a elements transversals d'oferta turística
Baix Empordà

Data: 26/09/2019

La Comissió Turística del Baix Empordà, formada pels regidors de Turisme dels municipis de la comarca, ha celebrat avui la primera reunió del present mandat. En el decurs de la trobada s’han exposat els nous objectius que es plantegen per als propers anys, amb especial atenció a donar transversalitat a diversos valors socials en l’oferta turística. Es tracta de valors com l’accessibilitat de l’oferta o la sostenibilitat, amb tot el que comporta.

Unes actuacions que s’hauran de fer de forma coordinada amb el sector privat, com s’ha fet des de la creació de la Comissió l’any 1994, i de forma pautada en el temps.
 
Segons el vicepresident del Consell i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, “la nostra comarca ha de fer un pas endavant a l’hora de reflectir millor en la nostra oferta turística un seguit de valors interioritzats per la nostra societat i, per tant, pels nostres visitants. Per exemple, hem de fer una comarca accessible a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat o amb problemes de mobilitat, i hem de fer bandera de la sostenibilitat –del respecte amb el medi natural– de la nostra oferta, a tots nivells, amb la vista sempre posada en la qualitat, una qualitat que tenim i oferim i que hem de continuar potenciant”.
 
El Baix Empordà va acollir 1,2 milions de viatgers l’any passat (gairebé 1 de cada 4 de la província) i s’hi van produir 5,5 milions de pernoctacions (27 % del total provincial). Pel que fa l’ocupació, en el sector turístic hi treballaven el 2018 el 25,64 % de les persones ocupades de la comarca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia