La història d'Ullà capturada a través de 10 plafons informatius

Ullà

Data: 03/03/2021

En una superfície de 7,3 km² s'estén el poble d'Ullà. Custodiat pel riu Ter i una part del Massís del Montgrí, els carrers del municipi guarden desenes d'històries d'un passat medieval, imprès sobre l'arquitectura dels seus carrers i edificis. Amb l'objectiu de recuperar el patrimoni local, des del consistori han instal·lat 10 plafons informatius en diferents indrets del nucli antic.

Els deu panells conformen un itinerari cronològic
Els panells estan col·locats en punts estratègics, per tal de realitzar un itinerari cronològic i així, atraure visitants. Cadascun d'ells compta amb un mapa situacional, un codi QR per seguir les explicacions a través dels smartphones, a més de diverses imatges i textos.

Es coneix la Batalla del Ter, l'església de Santa Maria o l'antic monestir
El primer plafó està situat a la plaça de davant de l'Ajuntament. Sota el títol "Ullà, un poble amb molta història", el visitant s'endinsarà en els orígens de la localitat durant el paleolític. A partir d'aquí, el recorregut segueix per espais tan diversos com l'església neoclàssica de Santa Maria d'Ullà, l'antic monestir de La Fossa, els diversos masos o el pou comú. També, es relata la Batalla del Ter, amb data de 1694, o singularitats vàries, tals com "els cugots" el sobrenom amb què es coneixen els habitants del municipi.

La instal·lació dels panells és l'inici d'un projecte major per reivindicar la història d'Ullà. De fet, en els pròxims mesos s'instal·laran plaques informatives a les cases que conservin l'arquitectura antiga dels seus finestrals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia