Els hotelers celebren tenir una data per l'arribada del turisme estranger

Intervé: Martí Sabrià, gerent del Gremi Costa Brava Centre

El Gremi d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre confia que el 100% de les places hoteleres estaran obertes al juliol després de l'anunci del govern espanyol que es podrà rebre turistes estrangers a partir del dia 1 de juliol. Des de l'entrada de la regió sanitària de Girona a la fase 1 que només han obert 12 hotels i des del gremi consideren que tenir una data per l'arribada de visitants internacionals era imprescindible per començar a crear oferta i demanda. Admeten això sí, que esperaven que l'obertura de fronteres es produís abans. 

Confien que al voltant de Sant Joan hi haurà el 80% dels hotels oberts i que a partir del 15 de juliol el sector podrà recuperar una certa normalitat i aspirar a treballar almenys el 50% que es va fer l'any passat durant el segon semestre de l'any. 

Un cas diferent és el de les terrasses de bars i restaurants, que d'ençà que vam entrar a la fase 1 han rebut una molt bona resposta dels clients. Des del Gremi d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre calculen que 1 de cada 4 establiments té actualment les persianes amunt, però avisen que fins que no arribi client de fora de la demarcació no es podrà treballar amb normalitat. 

A partir de l'1 de juliol, amb l'arribada de turistes estrangers, s'abolirà la obligació de fer una quarentena de 14 dies pels internacionals que entrin al territori espanyol. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia