El 'Black Friday' es consolida per inèrcia

Divendres negre no és sinònim de desgràcies sinó de compres. El 'Black Friday' com el 'Halloween' s'ha imposat a casa nostra com una diada més del calendari lúdicofestiu. 

 
Les grans superfícies i les franqüícies s'hi han llançat de cap amb descomptes importants però el petit comerç és més reaci a apuntar-se  a aquesta moda perquè ja té uns marges reduïts. No obstant l'entorn impulsa el renovar-se o morir i en els darrers anys més o menys tothom s'ha anat apuntant a aquest concepte del capitalisme nord-americà. 
 
A Castell-Platja d'Aro, on hi ha convivència entre comerç de proximitat i franqüícies, el Black Friday es nota especialment. Un centenar de comerços s'hi han apuntat amb descomptes que arriben fins al 30% en funció de l'article i botiga. 
 
El 'Black Friday' és una campanya comercial que arriba dels Estats Units on fa dècades que els comerços aprofiten l'endemà del Thanks Giving Day per donar el tret de sortida a les compres nadalenques amb descomptes importants.  La globalització i la irrupció del comerç electrònic ha fet que aquest concepte s'hagi expandit per tot el món occidental i el petit comerç s'hi ha acabat sumant amb més inèrcia que interès real. 
 
Des de les associacions de comerciants alerten que, com passa amb les rebaixes, cal que el consumidor vigili que no li donin gat per llebre i reivindiquen el comerç de proximitat com aquell que coneix millor les preferències i necessitat del client amb un servei personalitzat. 
 
Al 'Black Friday' el seguirà el 'CyberMonday' centrat únicament en el comerç online però amb la mateixa filosofia. Importants descomptes per avançar les compres de nadal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia