El 79% de la població del Baix Empordà tindrà accés a la fibra òptica aquest any

Torrent

Data: 20/09/2020

Intervé: Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat

El 79% de la població del Baix Empordà tindrà accés a la fibra òptica de la Generalitat aquest mateix  any. El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública  subratlla que suposa un pas endavant cap a la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

La Generalitat ha anunciat en una trobada a Torrent una inversió de 10,5 milions d’euros per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica a l’Empordà. Es tracta de la meitat del pressupost destinat a les comarques gironines, que permetrà que l’Alt i el Baix Empordà incorporin 31 i 22,6 quilòmetres més de fibra respectivament. Una actuació que el Departament veu important en molts sentits.

Un dels projectes fa referència al tram que va de Verges a Llofriu. Un cop finalitzat hi haurà pràcticament  16.000 habitants més que disposaran de connexió. D’aquesta manera, la comarca del Baix Empordà passarà de tenir 12 municipis connectats a tenir-ne 17 amb la incorporació de La Tallada d’Empordà, Ullà, Torroella de Montgrí, Pals i Torrent.

De cara al 2021 hi ha prevista la incorporació del tram que va de Torroella de Montgrí a l’Estartit. I és que segons Puigneró la xarxa de fibra de la Generalitat és neutra, oberta i efectiva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia