Premien a Narcís Coll per la seva trajectòria en el sector turístic de la Costa Brava

La projecció internacional de la Costa Brava, durant els anys '70, i la seva conseqüent difusió turística porta el nom i cognom de Narcís Coll. El torroellenc, ara jubilat, fou president de nombroses entitats vinculades al sector terciari, tals com la Comunitat Turística de la Costa Brava. Amb la voluntat d'emetre un reconeixement a la seva trajectòria, el centre universitari CETT de Barcelona, el guardonarà amb un dels Premis Alimara.

Estrelles de Hollywood com Katharine Hepburn o artistes de l'elit francesa com Michael Ducamp foren fotografiats, a mitjans del segle passat, entre les cales verges i els petits pobles de pescadors de la Costa Brava. Unes instantànies que, amb l'anomenada 'obertura' del règim franquisme, van propiciar l'arribada del turisme de sol i platja, i quasi per generació espontània es van alçar els primers hotels, apartaments i clubs del litoral.

De la transformació social i econòmica, van sorgir diferents professionals amb una mirada continuista i un esperit de difusió. Narcís Coll fou un d'ells, i durant els primers anys dels '70, va agafar les regnes de la Comunitat Turística de la Costa Brava. Jordi Comas n'era el vicepresident i junts, van emprendre diferents accions de promoció a escala internacional.

La carrera professional de Coll es va estendre més enllà de la comarca. Així, va demanar al governador, amb altres companys del sector, que es creés una escola d'hostaleria a Girona. També fou el promotor del Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona. Actualment, ha deixat d'herència als seus fills l'Hotel Medes II de l'Estartit, que Coll va adquirir als anys '60 i hi va començar a treballar amb la seva dona com a cambrer.

Cofundador del centre universitari de turisme de Barcelona, el CETT, ara, la institució el guardonarà amb un dels Premis Alimara. La gala, que es celebrarà el pròxim dijous, servirà de pretext per reconèixer la carrera del torroellenc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia