Esperen un gran any de l'arròs de Pals

Pals

Data: 08/10/2019

INTERVÉ: Albert Grassot, Arròs L'Estany de Pals

Temps de collita de l'arròs de Pals. Ja fa una quinzena de dies que els productors van posar en marxa les màquines recol·lectores i esperen estar-s'hi encara tres setmanes més. Avisen que aquest pot ser un gran any pel seu arròs. 

A Palas no estan acostumats a anyades d'altíssima productivitat i qualitat òptima al mateix temps i el 2019 presenta tots els condicionants perquè així sigui. En part això s'atribueix a les altes temperatures de l'estiu passat. A canvi, toca treballar de valent: les últimes pluges, acompanyades de fortes ventades, han tombat l'arròs i s'ha de collir més arran de terra i amb més cura que mai.

L'arròs s'està collint en el moment que té entre un 18 i un 20% d'humitat. Després s'assecarà fins al 14% d'aigua, es pelarà, polirà, triarà i envasarà a punt per la comercialització. A L'Estany de Pals, un dels dos principals productors al municipi, destaquen les varietats bomba, bahia, carnaroli i nembo, que es vendran bàsicament a la zona. Tant en restauració, de forma majoritària, com a particulars que cada cop aposten més pel km 0 pels seus plats. 

L'arròs de Pals es diferencia per concentrar més nutrients, com a conseqüència del contrast tèrmic entre el dia i la nit, i per tenir una duresa que el fa aguantar més un cop cuit, degut a l'aigua i al sòl de la plana al·luvial del Ter. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia