Cinc municipis del Baix Empordà s'uneixen per gestionar millor els residus industrials

Vuit polígons industrials, 130 empreses i cinc municipis. Xifres del projecte pioner de 'simbiosi industrial' engegat al Baix Empordà i que pretén millorar la gestió dels residus, reduir-los i si s'escau convertir-los en recursos.

La Bisbal, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullestret han presentat el projecte 'Ei Empordà' que fa un anàlisi del teixit empresarial d'aquests municipis, identifica empreses que generen un elevat volum de residus i s'estudia si allò que per una empresa és un residu pot ser recurs per un altre. Al final es busca la cooperació entre companyies i la tendència al residu 0.

El projecte inicial durarà sis mesos. En aquest temps es fa un mapa del teixit empresarial d'aquests municipis, s'identifiquen les 15 empreses amb més rellevants pel que fa a la generació de residus i les oportunitats de col·laboració quehi poden haver entre elles, i es faran dues sessions de treball obertes a tothom per extreure idees. Al final, es farà un pla estratègic amb les conclusions de tots aquests elements.

L'àmbit d'actuació inicial són els polígons industrials perquè és l'ecosistema idoni on les empreses estan més a prop i on és més fàcil establir relacions entre elles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia