La Taula Gironina de Turisme demana apujar sous i impostos

Baix Empordà

Data: 15/11/2020

INTERVÉ:  Jordi Martí, President de la Taula Gironina de Turisme

La Taula Gironina de Turisme demana millorar els sous dels empleats de l'hostaleria amb la voluntat d'atraure un turisme de més qualitat.
Segons han apuntat en un debat organitzat per aquesta entitat, els economistes Miquel Puig, Modest Fluvià i Emili Aguiló han coincidit en el fet que cal apujar els salaris dels treballadors i augmentar el preu dels serveis. Preveuen que això impliqui més rendibilitat als negocis i incrementi l'impacte per fer arribar el que diuen ser "un turisme més adequat".

Per altra banda, els economistes també han retret que el turisme no pagui suficients impostos i això genera un sobrecost als ajuntaments. Apunten que caldria apujar les taxes al sector per tal de reduir les despeses que comporta mantenir un entorn adequat per atraure visitants de més nivell adquisitiu.

El debat que implica aquestes qüestions forma part de la jornada de la Taula Gironina dedicada a l'economia del turisme que es va haver d'aturar a causa de la pandèmia. La sessió es va reprendre a Platja d'Aro combinant les ponències presencials i virtuals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia