Palafrugell ja torna a gaudir de la Torre de Can Mario descoberta

Palafrugell

Data: 16/02/2019

La Torre de Can Mario, símbol de Palafrugell i de l'època d'or de la indústria del suro, torna a estar descoberta després de mesos de tasques preventives de restauració i conservació.

Construïda entre els anys 1904 i 1905, la Torre de Can Mario tenia com a finalitat subjectar un dipòsit d'aigua de reserva per a la indústria. L'any 2000, gràcies a una iniciativa popular, va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, gràcies a la seva estructura i valors artístics poc comuns per aquest tipus de construccions.

Les feines preventives de restauració i conservació han consistit en netejar i eliminar els anteriors revestiments, consolidar i restaurar l'estructura de ferro, i aplicar una protecció anticorrosiva, per finalment acabar pintant amb el mateix cromatisme que tenia la Torre abans de la restauració en compliment dels informes de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona.

El projecte per a la restauració i conservació preventiva de la Torre de Can Mario va ser redactat i dirigit pels Serveis Tècnics Municipals amb un pressupost de 180.000 €.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia