L'atur creix un 3,88% al Baix Empordà durant el novembre

Baix Empordà

Data: 02/12/2022

El nombre de desocupats durant el novembre al Baix Empordà es situa en 5.055 persones, xifra que suposa un increment del 3,88% respecte al mes anterior. Els municipis de la comarca que actualment presenten una major taxa d'atur registral són Fontanilles, la Bisbal d'Empordà i Sant Feliu de Guíxols.

La dependència amb el sector serveis i, més encara, amb l'activitat turística ha colpejat la taxa d'atur a la comarca del novembre. En concret, hi ha 5.055 desocupats, és a dir, unes 189 persones més respecte a l'octubre. En termes percentuals, la xifra es tradueix en un augment del 3,88%.

Fontanilles presenta la taxa d'atur registral més elevada de la comarca
Per municipis, Fontanilles encapçala la llista amb un 10,23% de la seva població inscrita a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, el segueix la Bisbal d'Empordà amb un 10,20% i Sant Feliu de Guíxols amb un 10,01%.

En el transcurs d'un any han trobat feina 1.114 persones
No obstant això, si comparem la situació actual amb ara fa un any, es constata la recuperació de l'activitat. En concret, el novembre de 2021 a la comarca hi havia 6.169 persones a l'atur, és a dir, un 18,06% més respecte enguany.

L'atur augmenta un 2% al novembre a les comarques gironines
Al conjunt de les comarques gironines la tendència és similar, ja que l'atur augmenta un 2% amb 32.326 desocupats. És el percentatge provincial més elevat de Catalunya, i des de l'observatori del treball ho relacionen amb la clausura de la temporada turística.

Certament, el novembre és un mes on tradicionalment creix la taxa de desocupats. A més de la tendència es suma, enguany, la inflació i l'augment dels costos de l'energia. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia