Consoliden l'emblemàtica Torre de les Hores de Peratallada

Forallac

Data: 01/12/2017

Aquest dijous ha finalitzat la primera fase del projecte de consolidació de la Torre de les Hores de Peratallada. Aquesta primera actuació ha servit per garantir l'estabilitat de la construcció i dignificar una de les torres més característiques i populars de les que encara es conserven del recinte defensiu d'aquest poble. De fet, aquesta torre d'estil romànic data del segle XIII al XV.

Amb el pas del temps i un cop va perdre el seu caràcter defensiu, la torre ha anat patint diverses reformes que han acabat generant importants esquerdes que han contribuït a desestabilitzar-la.

A banda de garantir l'estabilitat de la construcció, els treballs també han servit per rejuntar els coronaments, consolidar l'estucat original, comprovar les fixacions de les campanes, repintar els elements metàl·lics com també destapiar totes les espitlleres des de l'interior. A més, també han substituït la creu de la campana que estava totalment malmesa per una còpia semblant a la més antiga que s'ha pogut documentar.

La segona fase del projecte encara s'ha de decidir. Una possibilitat és que l'obrin al públic però s'haurà de valorar tècnicament. El projecte de rehabilitació està elaborat pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona que finança l'obra amb una aportació de prop de 10.000 euros. La resta, fins arribar als 18.800 euros que ha costat aquesta primera fase, els ha aportat l'Ajuntament de Forallac. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia