J.Piferrer: "No pot ser que un 80% de la plaça Promontori estigui ocupada per taules"

L'Ajuntament de Palafrugell defensa la modificació de l'ordenança d'ocupació de la via pública, que en les últimes setmanes ha aixecat les crítiques d'alguns restauradors del litoral. Des del consistori asseguren que "durant anys s'han permès certes irregularitats" i ara, es volen "revertir".

La plaça Promontori de Llafranc està ocupada, segons el consistori, en un 80% per taules i cadires dels restaurants contigus. Una situació que des de l'equip de govern municipal qualifiquen "d'anòmala". En un futur, a través a la modificació de l'ordenança d'ocupació de la via pública, la reducció de les terrasses en aquest punt de litoral serà d'un 30% amb la voluntat de donar major protagonisme al vianant.

No obstant això, la revisió de l'ordenança contempla altres canvis a Calella, Llafranc i Tamariu. Les novetats no han agradat a alguns restauradors i per això, s'han agrupat en la nova plataforma Salvem Palafrugell. Des del consistori es defensen i apunten que a part de la plaça Promontori "la resta de reduccions són mínimes".

Més enllà de la delimitació de l'espai, també es contempla la unificació d'estructures i mobiliari. A grans trets, els establiments haurien de seguir una mateixa línia estètica i to cromàtic.

Tot i que els processos participatius han finalitzat, l'Ajuntament es mostra obert a negociar amb els damnificats. A hores d'ara, ja ho han fet amb plaça Nova i Promontori, i lamenten que "durant les reunions alguns empresaris del litoral no vinguessin".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia